Hidroprocedūrų taikymas organizmo funkcijų atkūrime.

Hidroprocedūrų taikymas organizmo funkcijų atkūrime.
Dušai. Vanduo veikia kūną 1 ar keliomis srovėmis, tam tikru slėgiu ir temperatūra. Jei temp, 20-33l-dušas vėsus, jis tonizuoja. 34-36-vidutinis, tonizuoja. 37-38-šiltas, ramina ir atlieka higieninį poveikį. 40 ir daugiau-karštas, taikomas peršalus ir po masažo.
 Dušai būna:*sroviniai, didelė vandens srovė duodama į atskiras kūno vietas; *cirkuliariniai-mažos srovelės vienu metu duodamos į daugelį kūno vietų. *kontrastiniai-2 srovės, karšto ir šalto vandens, duodamos pakaitomis. Dušai gerina medžiagų apykaitą, raumenų ir vidaus org darbą.

Vonios: Šiltos v ramina, atpalaiduoja (36-38), rekomenduojamos prieš miegą, po treniruotės, 2-3k į sav. Vidutinės (34-35) ir vėsios (21-23) trumpos, tonizuoja, gerina medž apykaitą rekom sport, kuriems vyrauja slopinimo procesai. Karštos vargina ir nerekomenduojamos. Kontrastinės- 2v, kurių temperatūra skiriasi 5-20l. 
Vibracinės-kartu veikia vanduo ir vibrac. Tonizuoja, gerina darbingumą. Kursas-10-20v, didinant temperatūrą ir vibracijos jėgą

Dujinių vonių naudojamos: perlinės-tonizuoja, rekomenduojamos po varžybų. Angliarūgštės-didina nervų sis tonusą, gerina širdies darbą. Aromatinės-ramina, gerina miegą, šalina nuovargį. Mineralinės-tonizuoja, didina kraujagyslių tonusą.


Pirtys. Garinės ir saunos. Skiriasi temperatūra ir oro drėgnumu. G-didelė drėgmė, maža temp, o s atvirkščiai. S lengviau pernešama, mažesnis pavojus perkaisti. 3 užėjimai po 10-15min. tarpai 5-10min.