Aplinkos Veiksniai įtakojantys sveikatą

Aplinkos veiksniai. 
Atmosferos komponentai. Atmosfera tiesiogiai individą veikiantis aplinkos veiksnys. Šis veiksnys susideda iš daugelio komponentų: organinės ir neorganinės dalelytės. Neorganinės medžiagos pvz. degimo produktai nusėda ant atviros odos ir drabužių. Šių produktų pašalinimui turi reikšmę asmeninis švarinimasis ir rengimasis. Šios dalelytės įkvepiamos į plaučius ir dėl to yra ryšys su kvėpavimu. 
Organinis ryšys: žiedadulkės (kvėpavimas), patogeniniai mikroorganizmai (maisto produktuose). Šviesos spinduliai ne tik stimuliuoja normalios akies regėjimo pojūtį, bet taip pat sukuria aplinką tokiom įvairiom gyvybinėm veiklom kaip bendravimas, pvz. tinkamas apšvietimas – esminis dalykas pokalbio metu. Šviesa kurtiesiems galimybė maksimaliai panaudoti judesius ir kitas matomas raiškos priemones. Prieblanda valgant, geriant padeda sukurti atsipalaidavimo, romantišką atmosferą. 

Diskotekose tam tikras apšvietimas padidina šokio teikiamą jaudulį. Dvasingumui išreikšti katedrose ir bažnučiose deginamos žvakės. Saulės spinduliai teikia žemei energiją ir šilumą ir tik dalį šios šilumos sugerai iš saulės, o dalį išspinduliuoja atgal į atmosferą. Atmosferoje esančios dujos, tokios kaip metanas, anglies dvideginis apsorbuoja tam tikrą kiekį tos šilumos, sudarydamos savotišką aplinką iš kurios žemė gauna šilumos papildomai – šiltnamio efektas. UV prasiskverbia pro atmosferą gali nudeginti atvirą odą dėl to naudojamos saugos priemonės: kremai, drabužiai ir tai jau tieėsioginis ryšys su asmeninio švarinimosi ir rengimosi veikla. 

Garso bangos. Garsas taip pat perduodamas per atmosferą ir gali turėti nevienodos įtakos įvairioms gyvybinėms veikloms. Kalbos garsai daugumai žmonių yra bendravimo dalis, o garsai dainuojant gali būti siejami su profesionalių dainininkų darbo gyvybine veikla. Tuo tarpu daugumai žmonių dainavimas priskiriamas žaidimo gyvybinei veiklai. Taip pat būna garsų įspėjančių apie pavojų. Toks garso signalas susijęs su judėjimo ir saugios aplinkos palaikymo veikla. Taigi šie atmosferos komponentai turi įtaką kelioms gyvybinėms veikloms, viena iš pagrindinių yra kvėpavimas. Jeigu yra atmosferos nenormalumai: audros, vėjai, uraganai jie įtakoja: saugios aplinkos palaikymas, darbas, žaidimai.