Fizioterapinės darbingumo atkuriamosios priemonės sporte

Fizioterapinės darbingumo atkuriamosios priemonės sporte.
Teigiamą efektą duoda O2 terapija, t.y. papildomo O2 kiekio davimas organizmui. Inhaliacijos naudojamos varžybų metu tose sporto šakose, kuriose yra pertraukos tarp pratimų. Kai pertraukos nepakanka O2 skolai likviduoti (pvz., bokse, imtynėse ir kt.), tada O2 terapija taikoma po treniruočių ar varžybų. Šiais atvejais ne tik iki galo likviduojama O2 skola, bet ir sudaromos sąlygos ramesniam poilsiui: praeina buvęs susijaudinimas, sustiprėja slopinimo procesai centrinėje nervų sistemoje. Po ilgalaikių, sunkių krūvių O2 kvėpuoti reikia ilgesnį laiką (30-60min. ir daugiau). 

Rekomenduojama inhaliuoti ne gryną O2, bet jo mišinius, ypač turinčius CO2 (karbogenas). Karbogenas ypač pagerina atsistatymo procesus po maksimalių ir submaksimalių krūvių.

J
onizuotas oras - pagerėja sportininkų savijauta, miegas, apetitas, raumenų koordinacija, judesių reakcijos ir kt. Populiarios lokalinė dekompresija barokameroje ir griaučių raumenų elektrinis stimuliavimas. 

Griaučių raumenų elektrinis stimuliavimas duoda atstatomąjį raumens jėgos vystymąsį, skausmo mažinimą ir kt  Tarp kitų fizioterapijos priemonių galima paminėti Bernaro biodinamines sroves, kvarcą, ultragarsą, jonoforezę, soliuksą.